Paula Creamerová, vítězka US Open 2010.

Paula Creamerová, vítězka US Open 2010. | foto: AP

Kordová na US Open neuspěla, vítězství patří „Růžovému panterovi“

Americká golfistka s českými kořeny Jessica Kordová nenavázala na své předchozí úspěchy na US Open. Neprošla cutem a skončila až na děleném 105. místě. Z výhry se radovala domácí Paula Creamerová. Další hráčka s českými kořeny, Němka Sandra Galová, obsadila 51. pozici.

Sedmnáctiletá Kordová, která je dcerou bývalého českého tenisty Petra Kordy, zahájila turnaj výkonem osm ran nad par hřiště. Druhý den se zlepšila o jedinou ránu a zaostala pět ran za postupem z cutu.

Na průběžné bilanci -10, která zajišťovala postup do víkendové fáze turnaje, přitom byla ještě šest jamek před koncem. Pak ale zahrála double bogey a konec nadějí přišel na závěrečné osmnáctce.

Jessica Kordová, US Open 2009.

Jessica Kordová, US Open 2009.

Ta má par 4, ale Kordová si připsala do skórkarty hned sedm úderů a s turnajem se rozloučila.

Její kamarádka z tenisové akademie Ivana Lendla v Bradentonu na Floridě Alexis Thompsonová, která před necelým měsícem přestoupila k profesionálkám, skončila na děleném desátém místě.

Nevyléčená vítězka

Velmi povedený turnaj za sebou má Creamerová, přezdívaná pro tradiční volbu oblečení Růžový panter. Třikrát se v Oakmontu dostala pod par hřiště a s klidným náskokem čtyř ran porazila druhé Korejku Na Jon Čche a Norku Suzann Pettersenovou.

Creamerovou přitom limitoval zraněný levý palec, který si musela nechat v úvodu sezony operovat. "Cítila jsem se zdravá tak na šedesát procent. Je to úžasné," radovala se Creamerová.

Paula Creamerová, vítězka US Open 2010.

Vítězství na US Open největším úspěchem dosavadní kariéry třiadvacetileté Američanky. Předešlých osm titulů získala na menších turnajích. "Dosáhla jsem svého a věřím, že letos toho bude víc. Události minulých dní mě posílily," dodala Creamerová.

,