Klára Spilková

Klára Spilková | foto: Michal Šula, MAFRA

Spilková je v Tálích po polovině druhá, cutem prošly i další dvě Češky

  • 0
Klára Spilková se v polovině golfového turnaje okruhu Ladies European Tour ve slovenských Tálích dělí o druhé místo. Česká profesionálka dosáhla ve druhém dni skóre -4 díky pěti birdie proti jedinému bogey. V celkovém pořadí se lepším výsledkem pyšní o tři rány úspěšnější Skotka Sally Watsonová. Stejně jako Spilková zahrála 139 ran také Valentine Derreyová z Francie.

"První devítku jsem dnes hrála velice vyrovnaně. Paty mi tam ale příliš nepadaly. Na druhé devítce mi to tam začalo padat a zahrála jsem skvělé čtyři birdie. Zakončila jsem birdie na poslední jamce, takže z dnešního dne mám velice dobrý pocit," citoval Spilkovou server golf.cz.

Do druhé poloviny turnaje se kvalifikovaly i amatérky Johanka Šteindlerová, jež se se skóre +4 dělí o 25. místo, a Karolína Kohoutová. Ta neudržela krok se Spilkovou, s níž se po čtvrtku dělila o 12. pozici, i proto, že k pokoření pětiparové jamky č. 11 potřebovala devět úderů. Přesto poměrně bezpečně prošla cutem jako 49. v pořadí s výsledkem +7.

Na postupový výsledek +8 naopak nedosáhly Lucie Hinnerová (71. místo), Daniela Proroková (85.), Kristýna Frýdlová (101.) a Hana Ryšková (117.).

,