Obávaná šestá jamka East Lake Golf Clubu.

Obávaná šestá jamka East Lake Golf Clubu. | foto: www.eastlakegolfclub.com, Reuters

Horké míčky se v East Lake chladily v jezeře. K nelibosti hráčů

  • 0
Hned sedm ze třicítky hráčů, kteří hrají finále PGA Tour, poslalo v úvodním kole na šesté jamce míček do vody. Další se zase trápili na rychlých greenech.

East Lake bývá samo o sobě těžké a greeny rychlé. Může za to i výměna trávy. Od roku 2007 totiž na hřišti, kde s golfem začínal legendární Bobby Jones, je bermudský druh, a ten bývá k hráčům nemilosrdný. Jelikož v posledních dnech v Atlantě panují tropická vedra, jsou greeny ještě rychlejší a tím náročnější.

I když je sucho, přesto se voda výrazně podepsala na tom, že jen devět hráčů z třiceti se dokázalo dostat do minusových čísel. Řadě hráčů se stala noční můrou šestá jamka, jedna z nejstarších ostrovních tříparových jamek v USA. Jako kdyby se rozpálené míčky chtěly zchladit ve vodě a tak do ní každou chvíli padaly. Pro nový míček muselo do bagu zalovit sedm hráčů.

První kolo

Míček do jezera poslal i jeden z lídrů Paul Casey, který z šestky odešel ještě dobře - připisoval jednu ránu.

"Při tom horku, západu slunce a větru to bylo velmi těžké hřiště," řekl po prvním kole Casey, který chybu ze šestky vykompenzoval na greenech.

O hřišti

"Už pěkných pár týdnů jsme nehráli na takto rychlých greenech," řekl Tim Clark, jenž na bermudské trávě letos už vyhrál prestižní The Players na TPC Sawgrass. A i čtvrtečních 29 puttů na kolo patří k lepším výkonům.

Podle Ryana Moora jsou greeny tak hladké, že když se opřel o putter, tak začal ujíždět. Jelikož předpověď nadále počítá s horkým a suchým počasím, lze očekávat, že greeny budou ještě náročnější.