ilustrační foto: golf

ilustrační foto: golf - Golf (ilustrační foto). | foto: Reuters

Golfistům na Roztěži vládne bývalá světová jednička

Velšský golfista Ian Woosnam je v čele třídenního klání na Roztěži v rámci profesionální European Senior Tour. Někdejší světová jednička a lídr letošního finančního žebříčku hráčů nad 50 let zahrál hřiště s parem 71 na šest úderů pod normu.

Woosnam přijel do Roztěže s plánem vyhrát už letos třetí turnaj v sérii a přiblížit si tak konečné prvenství.

Na rozdíl od mnoha hráčů se dokázal dobře vyrovnat s nástrahami náročného hřiště a po sedmi birdie a jednom bogey vede. Příliš nezaostal ani další favorit Bernhard Langer, který je jen o dva údery zpět.

Jediný český zástupce v dvaasedmdesátičlenném poli Jan Juhaniak si zapsal celkově 78 ran (+7). Až závěrečná jamka ho přitom posunula z posledního místa na průběžnou 67. příčku.

Úvodní kolo provázelo příjemné bezvětrné počasí, dorazilo také nečekaně mnoho natěšených diváků, přičemž většina zájmu se soustředila na hru německého šampiona Langera.

Stejně jako v pátek budou mít i o víkendu diváci vstup zdarma.

V 7:50 startuje Juhaniak, Langer se postaví na první tee v 11:40 a vedoucí Woosnam o dvacet minut později.

Výsledky 1. dne (hřiště par 71, 6204 metrů): 1. Woosnam (Wal.) 65, 2. Allen (Angl.), Oakley (USA) oba 66, 4. Carbonetti (Arg.), Hospital (Šp.), Johnstone (Zimb.), Langer (Něm.), Merriman (Austr.), Mitchell (Angl.) všichni 67, .... 32. m.j. Torrance (Skot.), Rocca (It.) 71, 67. García st. (Šp.), Juhaniak (ČR) oba 78.

,