Klára Spilková

Klára Spilková | foto: pro iDNES.cz

Golfistka Spilková sbírá tituly, mistrem republiky je i Příhoda

  • 1
Amatérskými mistry republiky ve hře na jamky se na hřišti resortu Kunětická Hora stali Martin Příhoda z Mariánských Lázní a Klára Spilková z Erpetu Praha. Příhoda porazil ve finálovém duelu Jakuba Stanislava z Čechie, Spilková si hladce poradila se svou klubovou kolegyní Adélou Cejnarovou.

Při absenci loňského mistra Marka Nového, který přestoupil k profesionálům, došlo na šampionátu k řadě překvapení. Už v kvalifikaci neuspěl loňský finalista Marek Růžička, hned v prvním kole vypadl vítěz kvalifikace David Procházka, a to s Petrem Strýčkem, který pro změnu postoupil do soutěže až v dodatečné rozehrávce.

Ve druhém kole vypadl druhý nasazený Stanislav Matuš, naproti tomu Příhoda prošel turnajem naprosto hladce. Za svůj úspěch vděčí především vynikajícímu patování.

Finále žen bylo záležitostí teenagerek. Teprve čtrnáctiletá Spilková ukončila souboj s o rok starší Cejnarovou čtyři jamky před koncem a po loňském stříbru získala titul. Vítězka v poslední době sbírá tituly. Vyhrála dorostenecké German Open, táhne svůj klub v domácí extralize. Obhájkyně prvenství v jamkovce Veronika Holišová podlehla hned v prvním kole Cejnarové.