Jessica Kordová a její caddie Jason Gilroyed na US Open

Jessica Kordová a její caddie Jason Gilroyed na US Open | foto: AP

Golfistka Kordová během US Open vyhodila caddieho. Nahradil ho přítel

  • 16
Během třetího dne golfového US Open žen podala Jessica Kordová bag s holemi svému příteli a řekla: "Johnny, jdeme." A její caddie Jason Gilroyed byl najednou bez práce. Dcera slavného českého tenisty se rozhodla řešit herní trápení razantním krokem - uprostřed důležitého turnaje vyhodila svého pomocníka.

Kordová, která reprezentuje USA, se po druhém dnu US Open dělila o pátou příčku, jenže v první polovině třetího kola přišlo velké soužení: třikrát bogey, na šesté jamce ztratila dokonce dvě rány, ani jednou nedokázala skórovat. Po první devítce měla na kontě 40 úderů, přitom v předchozích dnech nahrála 35 a 37 ran.

A na jedenáctém odpališti dostal caddie Gilroyed padáka. "Měli jsme sem tam několik sporů a já jsem nebyla ve správném rozpoložení," vysvětlovala golfistka s českými kořeny. "Věděla jsem, že potřebuju něco změnit a získat pohodu. Vždyť jde o US Open, je to těžké a prostě to nefungovalo," citoval Kordovou deník Daily News.

Na zbytek třetího kola převzal roli pomocníka a mentora přítel dvacetileté hráčky Johnny DelPreti, sám profesionální golfista, který ovšem nikdy Kordové caddieho nedělal. Změna zabrala, rodačka z Floridy už neztratila, naopak třikrát zaskórovala a po třetím dnu se dělí o šestou příčku se ztrátou jedenácti úderů na vedoucí jihokorejskou suverénku Pak In-pe.

"Bylo to pro mě těžké, protože mi na Jasonovi hodně záleží, je to skvělý chlap," řekla pak Kordová na adresu Gilroyeda. "Tak to prostě v životě chodí. Bylo to pro mě těžké to udělat, nejsem typ člověka, který by takové věci bral na lehkou váhu."

Petr Korda, vítěz tenisového Australian Open 1998, byl nečekanému incidentu blízko. Na US Open doprovází jako caddie svou mladší dceru Nelly, ve čtrnácti letech nejmladší účastnici majoru v Southamptonu, která figurovala na děleném 61. místě.

,