Klára Spilková (vpravo) a její caddie Aneta Zárubová při tréninku na pražské Zbraslavi

Klára Spilková (vpravo) a její caddie Aneta Zárubová při tréninku na pražské Zbraslavi | foto: Martin Kabát

Golfistce Spilkové se v Tálích nepovedlo druhé kolo a neprošla cutem

  • 2
Golfový turnaj Ladies European Tour ve slovenských Tálích bude o víkendu pokračovat už bez české naděje Kláry Spilkové. Šestnáctiletá hráčka po slibném čtvrtečním vstupu nezvládla druhé kolo, skončila na děleném 92. místě a do dalších bojů se nekvalifikovala.

Zatímco čtvrteční kolo dokončila Spilková s výsledkem +1, tentokrát zahrála devět úderů nad par hřiště, přičemž osudnou se jí stala čtyřparová jamka číslo 6. Na ní dostala míček do cíle až desátou ránou, předtím dva balonky ztratila v lese, další poslala do vody. Při čtvrté účasti na turnaji LET neprošla cutem podruhé za sebou.

Když odcházela ze hřiště, bylo na Spilkové vidět totální zklamání. Měla slzy na krajíčku, hlavu dole, nemluvila.

Její caddie a zároveň dospělý doprovod na akcích evropského okruhu Aneta Zárubová k nešťastné šestce dodala: "Na greenu přišly tři putty, takže se nasbíralo to číslo, se kterým jsme z té jamky odcházely. Klára pak chtěla zabrat, zabojovat, ale od 14 po 16 přišly bohužel tři bogey v řadě."

V sobotu se obě vrátí do Prahy, v úterý je čeká cesta na další turnaj do Nizozemska.

V čele pořadí je s výsledkem -9 nadále Angličanka Rachel Jenningsová. Přesně na paru (144 ran) se drží domácí naděje Zuzana Kamasová. Vítězka letošního turnaje v Agadiru se dělí o 17. místo.

"Trochu mě mrzí triple bogey na sedmé jamce, ale jinak jsem spokojená. Hrála jsem konzistentně, prošla jsem cutem a těším se na víkend, kdy to mohu rozbalit," pochvalovala si Kamasová. 

Druhá česká účastnice Daniela Proroková po čtvrtečním posledním místě v turnaji nepokračovala, cutem neprošly ani Slovenky Viktoria Tomko a Natália Hečková.