Klára Spilková

Klára Spilková | foto: Monika Dvořáková

Golfistka Spilková začala v Anglii famózně. Po prvním dnu je třetí

  • 1
Lepší start do turnaje v anglickém Denhamu si golfistka Klára Spilková ani nemohla přát. Po úvodním dni je na děleném třetím místě s úctyhodným výkonem 66 ran (-6).

"Byl to náročný den, vstávala jsem už v půl šesté ráno, ale s výsledkem jsem moc spokojená," řekla nejlepší česká hráčka, pro niž to je už sedmý letošní turnaj z profesionální série Ladies European Tour (LET). "Měla jsem velmi dobré rány na greenu a dobře jsem i patovala. Teď si dám masáž a už se těším na sobotu," dodala spokojeně Spilková.

Spilková začala zvolna, na první devítce zaznamenala jedno birdie, ve druhé polovině hřiště se potom výrazně zlepšila. Mezi jedenáctou a sedmnáctou jamkou zahrála celkem pět birdie a prosadila se mezi nejlepší.

Zatím to vypadá, že dopadne podstatně lépe než loni, kdy na stejném turnaji neprošla cutem a dvě kola zahrála na 70 respektive 78 ran. Po pátku vedou v průběžném pořadí Němka Caroline Massonová a Jihoafričanka Ashleigh Simonová, obě se skóre 63 ran (-9).

Tříkolový turnaj s dotací 400 tisíc eur, který se hraje v západní části Londýna, skončí v neděli a Spilkové může pomoci k dalšímu posunu v žebříčku profesionálek LET, kde je prozatím pětatřicátá, a současně k přímé účasti na prestižním British Open, které začíná už příští týden ve čtvrtek. Následně ve dnech 9. až 11. srpna ji fanoušci můžou vidět při Pilsen Golf Masters v Dýšině u Plzně.