Tiger Woods s trofejí pro vítěze.

Tiger Woods s trofejí pro vítěze. | foto: AP

Woods slavil poosmé triumf na golfovém turnaji v Akronu

  • 2
Americký golfista Tiger Woods dokráčel suverénně ke svému osmému triumfu na turnaji World Golf Championship v Akronu. První hráč světového žebříčku si tak připsal na konto už páté letošní vítězství a celkem 79. na okruhu PGA.

Woods hrál všechny čtyři dny jistě a s přehledem, soupeřům už po třech kolech odskočil na rozdíl sedmi ran a se stejným odstupem nakonec turnaj vyhrál. O druhé místo se dělili obhájce titulu Keegan Bradley z USA a Švéd Henrik Stenson.

"Jsem hrdý, že jsem tady vyhrál tolikrát, ale taky jsem hrdý na to, kolikrát jsem v jedné sezoně dokázal vyhrát pět a více turnajů," řekl sedmatřicetiletý Woods. Pět a více titulů za jeden rok posbírá na americké PGA od roku 1996 již podesáté.

Letošní vítěz US Open Angličan Justin Rose skončil sedmnáctý a měl o 14 ran více než Woods. Nedávný šampion British Open Phil Mickelson z USA zahrál ještě o dvě rány více a obsadil 21. místo. Světová trojka Rory McIlroy se dál trápí a byl sedmadvacátý.

"Moje hra není, kde by měla být, ale nedá se říct, že jsem na míle daleko," řekl McIlroy, který bude v tomto týdnu obhajovat titul na PGA Championship. Za titul v Akronu si Woods na konto připsal odměnu 1,5 milionu dolarů a především získal sebevědomí před posledním majorem sezony.

PGA Championship začne na hřišti v Oak Hill už ve čtvrtek. "Celá práce mého těla je moc dobrá," pochvaloval si Woods. "Chci vyhrát každý major, čtrnáctkrát už se to povedlo, tak snad to teď vyjde popatnácté."

,