POHYBLIVÝ PÍSEK. Jako by se Erbnie Els ve třetím kole Masters opravdu chytil do pasti. Jeho výsledek byl nedobrý a naumístění v popředí výsledkové listiny musel Jihoafričan zapomenout.

POHYBLIVÝ PÍSEK. Jako by se Erbnie Els ve třetím kole Masters opravdu chytil do pasti. Jeho výsledek byl nedobrý a naumístění v popředí výsledkové listiny musel Jihoafričan zapomenout. | foto: AP

Golfista Čejka začal doma v Las Vegas dobře, cutem přesto neprošel

  • 2
Přes solidní start neprošel německý golfista českého původu Alex Čejka cutem na turnaji v Las Vegas. Čtyřicetiletý profesionál zahrál v pátečním druhém kole 74 úderů, tři nad par hřiště, a dělená 80. pozice mu na postup nestačila.

Po úvodním kole přitom Čejkovi v Las Vegas, kde žije, patřilo s výsledkem šest ran pod par páté místo. Golfista se na okruh PGA vrátil po tříměsíční pauze kvůli alergii.

Čejka bojuje o hráčskou kartu na elitním okruhu i pro příští rok. Od 125. místa finančního žebříčku, která znamená jistotu pro další sezonu, ho momentálně dělí 31 příček a zhruba 220 000 dolarů.

Turnaj v Las Vegas má charitativní účel a hraje se pro tamní dětskou nemocnici. Po druhém kole jsou v čele průběžného pořadí Američan Kevin Na, Korejec Charlie Wi a Jhonattan Vegas z Venezuely.

,