Golfový Nedvěd Cup - Pavel nedvěd

Golfový Nedvěd Cup - Pavel nedvěd | foto: ČTK

Golf si o víkendu zahrál Nedvěd s přáteli, za oceánem Jordan i Timberlake

  • 0
Setkávání známých osobností na golfu má v různých zemích různě dlouhou tradici, ale rozšířené je všude stejně. O tomto víkendu se sportovci a další celebrity sešly v Česku (Nedvěd Cup) i ve Spojených státech (předehra k US Open).

Plným názvem Pavel Nedvěd a přátelé Cup 2009 byl třetí ročník turnaje, k němuž zve jeden z nejlepších fotbalistů české historie na hřiště v Hazlově nedaleko Františkových Lázní. A hlavně nedaleko Skalné u Chebu, odkud Nedvěd pochází. "Teď budu mít na golf moře času," uvedl při svém nedávném loučení s aktivní kariérou.

Dobří golfisté Karel Poborský, Pavel Kuka a František Straka reprezentovali fotbal, v jednom flightu se ale na hřiště  Golf Resortu Františkovy Lázně vydali i hokejisté Jaroslav Špaček, Roman Turek a Martin Straka.

Gol celebrit - Michael Jordan

To, že se blíží prestižní US Open, všichni dobře vědí. A Nedvěd i hráči z NHL by jako čestní hosté pravděpodobně obstáli na turnaji, který se uskutečnil ve Farmingdale, dějišti blížícího se klání nejlepších světových hráčů. Jako "předskokani" se na Black Course v Bethpage State Parku představil ve skvělé formě popový zpěvák Justin Timberlake.

Majitel handicapu 6, jenž vlastní své golfové hřiště, nedávno o svém oblíbeném sportu pronesl: "Není nic, co by mě víc vzrušovalo." Společnost a konkurenci mu o víkendovém turnaji celebrit tvořili bývalý nejlepší světový basketbalista Michael Jordan, hráč amerického fotbalu Ben Roethlisberger či bývalý profesionální golfista Larry Giebelhausen.