Dustin Johnson - ATaT Pebble Beach National Pro-Am 2010, 3. kolo.

Dustin Johnson - ATaT Pebble Beach National Pro-Am 2010, 3. kolo. | foto: AP

Čejkovi se vítězství v turnaji vzdálilo, do finále jde jako šestý

  • 0
Tři základní kola srovnala účastníky AT&T Pebble Beach National Pro-Am na stejné linii, všichni absolvovali všechna tři turnajová hřiště a na prvním místě se sešli dva Američané, Dustin Johnson a Paul Goydos. O pět ran horší než oni je na průběžném šestém místě Alex Čejka.

Nedělní finále bude připomínat souboj generací. Lídry od sebe dělí dvacet let. Každý hrál v sobotním třetím kole každý jinde, ale dosáhli shodného výsledku 64 (-8). To jim dalo výrazný náskok před ostatními. Hodnota jejich momentálního výkonu je osmnáct ran pod par a nejbližší pronásledovatelé jsou čtyři údery za nimi.

Johnson získal jedno ze dvou svých vítězství na PGA Tour loni právě v kalifornském pobřežním resortu, kde se letos hraje o podíly z dotace 6,1 milionu dolarů.

Na Spyglass Hill Course dokázal, že mu to tady svědčí. I když zahrál dvakrát bogey. Jenže také ozdobil svůj výkon dvěma eagly na dvou pětiparových jamkách, což se jen tak nevidí. "První jsem zahrál hned na jedničce a pro mě je důležité dobře začít. K praporku jsem se dostal dvěma opravdu skvělými ranami," komentoval svůj výkon.

Paul Goydos - ATaT Pebble Beach National Pro-Am 2010, 3. kolo.

Goydos to také jednou dokázal, a protože podobně jako v pátek nechyboval do bogey, šestice birdie jej na hřišti Pebble Beach Golf Links udržela na stejné úrovni s mladším spoluhráčem. Také on získal v nepoměrně delší kariéře dva turnajové tituly.

Goydosův vrstevník Čejka stále touží svém po prvním zámořském vítězství. Špatný začátek sezony nenasvědčoval tomu, že by mělo přijít, ale teď se drží. Ve třetím kole hrál rovněž populární links, podle nějž dostalo středisko své jméno, a jeho skórkarta čítá eagle a tři birdie, ale také dvě bogey.

Alex Čejka - ATaT Pebble Beach National Pro-Am 2010, 3. kolo.

To druhé na poslední jamce srazilo německého golfistu českého původu na průběžnou šestou pozici s celkovým skóre -13. O jednu lepší bilanci mají tři muži na děleném třetím místě - Američané Bryce Molder a J.B. Holmes s Australanem Mattem Jonesem.

Až  třinýctý se skóre -10 je nejsledovanější účastník turnaje Phil Mickelson. "Ztráta osm ran na nejlepší, to je dost. Musel bych zahrát 61 nebo 62, abych měl naději," uznal třetí muž světovéo žebříčku. "Ne že bych hrál špatně, ale nedostal jsem balon dost blízko, abych skóroval."