Moravia Silesia Open 2009 - 2. kolo, Alex Čejka.

Moravia Silesia Open 2009 - 2. kolo, Alex Čejka. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Čejka začal slušně, Wyndham Championship vede Haas

  • 0
V čele Wyndham Championship je po prvním kole Američan Bill Haas, jenž zahrál osm ran pod par. Čtvrteční program na hřišti Sedgefield Country Clubu s parem 70 byl vinou špatného počasí přerušen a dohrával se dnes. Německý golfista českého původu Alex Čejka šel v dopolední skupině a stačil obejít kompletní kurz. Výsledek 67 ran, tedy tři pod par, ho zařadil na dělené 23. místo.

Čejka začal na desáté jamce. Patnáctou, šestnáctou a sedmnáctou zvládl na birdie, vzápětí zase jednu ránu ztratil. Ve druhé devítce se ale zase zlepšil. O málo výraznější výsledek se připravil na greenech. Skoro 78 procent z nich dosáhl v regaulaci, třicet patů za kolo je za této situace jen průměr a trochu to pokazilo jeho jinak vynikající start.

Turnaj je závěrečným podnikem základní části PGA Tour a poslední možností posunout se na místa, znamenající účast v play-off. Hraje se na něm i o šanci získat kartu pro celosezonní účast v sérii pro příští rok.

Své pohaslé, ba skoro mrtvé naděje přece jen v Greensboro mírně rozfoukal John Daly. Američan, jenž v drastické odtučňovací kúře ztratil cit pro hru a v posledních týdnech hrál katastrofálně, figuruje na 214. místě ve FedEx Cupu a jakoukoli jistotu by získal jedině vítězstvím. Ve čtvrtek zahrál čtyři rány pod par, což stačilo na dělené jedenácté místo.

Haas je z hráčů, kteří neprojdou cutem v nadpoloviční většině startů, ale občas se jim povede dobrý výsledek. Ty jeho jsou už z ledna a února, přesto si díky nim drží pozici v první stovce PGA Tour. Za ním po prvním kole figurovala trojice krajanů s šesti údery pod par - Chez Reavie, Brandt Snedeker a Ryan Moore.

Páteční program okamžitě začal, Čejka začne na prvním odpališti v devět hodin SELČ.