Američané jsou favority Prezidentského poháru

Gainesville - Domácí Američané jsou favority šestého ročníku Prezidentského poháru, který se od od 22. do 25. září uskuteční na hřišti Robert Trent Jones Golf Clubu v severní Virginii. V obdobě prestižního Ryder Cupu stojí proti výběru USA hráči mimoevropských zemí, zatímco v Ryder Cupu soupeří s Evropany.

Americký kapitán Jack Nicklaus má v týmu světovou jedničku Tigera Woodse a kromě něj další čtyři hráče z elitní desítky světového pořadí.

Jeho protějšek Gary Player se naopak musí obejít bez zraněného třetího hráče žebříčku Ernieho Else z JAR, spoléhat bude hlavně na Vijaye Singha (Fidži/2. v žebříčku), Retiefa Goosena (JAR/5.) a Adama Scotta (Austr./7.).

Předloni se týmy rozešly smírně 17:17 - rozstřel mezi Woodsem a Elsem musel být kvůli tmě ukončen a oba kapitáni se dohodli na remíze.

Nominace
USA:
Tiger Woods, Phil Mickelson, Davis Love III, Jim Furyk, David Toms, Kenny Perry, Justin Leonard, Chris DiMarco, Fred Funk, Stewart Cink, Fred Couples, Scott Verplank - nehrající kapitán Jack Nicklaus.
Mezinárodní výběr: Vijay Singh (Fidži), Retief Goosen, Tim Clark, Trevor Immelman (všichni JAR), Michael Campbell (N. Zél.), Mike Weir (Kan.), Angel Cabrera (Arg.), Peter Lonard, Adam Scott, Stuart Appleby, Nick O'Hern, Mark Hensby (všichni Austr.) -
nehrající kapitán Gary Palyer (JAR).