Yoong už u Minardi jezdit nebude

Spa-Francorchamps - První jezdec z Malajsie v seriálu mistrovství světa formule 1 Alex Yoong v příští sezoně v barvách Minardi Velké ceny jezdit nebude. Oznámil to dnes šéf týmu Paul Stoddart s tím, že šestadvacetiletý jezdec bude u stáje působit v jiné roli. "Alex u nás bude v příští sezoně pracovat, avšak nikoliv ve funkci jezdce," oznámil Stoddart při víkendové Velké ceně Belgie na okruhu ve Spa.

"Mohl by být testovacím pilotem. Každý, kdo pro nás pracuje, se stane členem naší rodiny. A pokud bude chtít pro nás pracovat i nadále, má dveře otevřené," ujistil majitel týmu.

Nový pilotem stáje by se mohl stát Rus Sergej Zlobin, jenž bude s monoposty jezdit příští týden v úterý na testovacím okruhu ve Fioranu. Za možným prvním startem ruského jezdce ve formuli 1 stojí nová sponzorská smlouva týmu s ruským plynařským gigantem Gazprom.

Minardi každoročně pořádá akce pro sponzory, které vozí ve dvousedadlovém monopostu a podle Stoddarta by se Yoong mohl uplatnit v těchto aktivitách. Yoong, jehož nahradil v uplynulých dvou Velkých cenách Brit Anthony Davidson, by se do monopostu měl vrátit za čtrnáct dní v italské Monze.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž