Williams nasadil Pizzoniu. Zatím se mu daří

Hockenheim - Antonia Pizzonia se v trénincích na Hockenheimu poprvé v sezoně dostal mezi dvacet vyvolených závodního víkendu formule 1 a zdá se, že příležitost chopil pořádně za pačesy. "Jezdil jsem na Hockenheimu s formulí 1 poprvé v životě, takže jsem většinu času strávil poznáváním charakteru a vlastností okruhu," uvedl brazilský jezdec.

Antonio Pizzonia loni závodil od začátku sezony za tým Jaguar, ale protože s jeho výkony nebyli spokojeni, ještě před koncem roku ho nahradil Justin Wilson. Pizzonia se vrátil do role testovače Williamsu.

Když se při Velké ceně USA zranil Ralf Schumacher, nahradil ho, stejně jako loni v Monze, první zkušební jezdec Marc Gene. Španěl však nedokázal ve Francie ani v Anglii bodovat, proto se ho vedení týmu rozhodlo nahradit mladším a perspektivnějším Pizzoniou.

"Dnešní tréninky se nám vydařilo," uvedl Brazilec. "Teď musíme počkat, jak dopadne kvalifikace. Těším se a věřím v úspěch. Ve formuli 3000 se mi tady dařilo."

"Je skvělé, že mohu opět závodit a musím týmu poděkovat za tuto příležitost."

Juan Pablo Montoya, který loni vyhrál na Hockenheimringu po startu z pole position stylem start-cíl, skončil v páteční výsledkové listině na třetí místě.

"Dařilo se nám," uvedl Kolumbijec. "Auto bylo klidnější než kdykoli předtím. Škoda jen, že jsem udělal chybu, zrovna když jsem vyjel na nové sadě pneumatik. Čas mohlo být ještě o něco lepší."

Náhradníkem za zraněného Ralfa Schumachera a neúspěšného Marka Geneho se při Velké ceně Německa 2004 stal čtvrtý jezdec Williamsu Antonio Pizzonia.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž