Villeneuve touží po stupních vítězů

Melbourne - Do první kvalifikace v sezoně vtrhli jezdci týmu British American Racing s nečekanou vervou. Jacques Villeneuve, který zajížděl výborné časy už v trénincích, odstartuje ze šesté pozice. "Začít závod z tohoto místa je výborné," pochvaloval si Kanaďan. Před vlastní Velkou cenou Austrálie myslí mistr světa z roku 1997 ještě výš. "Cílem zůstává umístění na stupních vítězů." Strach má Villeneuve pouze ze spolehlivosti: "Po ranních trénincích se trochu obávám, aby naše technika přestála celou délku závodu."

Jeho stájový kolega Jenson Button vyhrál dopolední trénink. To se mu povedlo ve formuli 1 poprvé v kariéře. V druhých jízdách ho předstihl pouze Jarno Trulli. V kvalifikaci si poté vyjel osmou pozici na startovním roštu.

"Pořadí v kvalifikaci rozhodně neodráží pravdivý obraz výkonnosti, ale osmé místo je dobré. Dopoledne jsme neodjeli moc kol, ale auto pracovalo tak dobře jako nikdy.  Pak se ale při zahřívacím tréninku změnil vítr a s ním i jízdní vlastnosti vozu. Jelo jaksi trhaně. Proto nemůžu říct, že by moje kvalifikační kolo bylo ideální."

"Není to pro nás jednoduchý víkend, ale osmé a šesté místo na startu je dobré," hodnotil šéf stáje David Richards. "Auto máme nyní zaparkované v depu a nesmíme na něm pracovat. Takže se všichni těší, že se dobře vyspí. Co se stane v zítřejším závodě, nikdo netuší. My bychom rádi bojovali o stupně vítězů."


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon