Tisk: Kimi byl super, Alonso slaví

  • 4
Istanbul - Podle španělského sportovního listu As je po premiérové Velké ceně Turecka o osudu mistrovství světa formule jedna prakticky rozhodnuto. "Trůn Michaela Schumachera patří Fernandu Alonsovi," uvedl ve svém dnešním vydání. "Kimi byl super, ale Alonso oslavuje," poznamenal italský list Il Tirreno.

španělský deník El País píše o dvou vítězích. Vedle Fina Kimiho Räikkönena, který jako první projel cílem, jím podle listu byl i Španěl Fernando Alonso.

Ten se totiž díky druhé příčce přiblížil o další krok zisku titulu.

Naprosto selhali jezdci Ferrari. Sedminásobný mistr světa Michael Schumacher po kolizi s Australanem Markem Webberem závod nedokončil a Brazilec Rubens Barrichello skončil se ztrátou jednoho kola až desátý.
 
"Vůz Ferrari F2005 se o tomto víkendu změnil na rudého šneka. Pro Ferrari to byl nejhorší závod v sezoně," komentoval výsledky italské stáje deník Gazzetta dello Sport. "Schumiho cesta utrpení," poznamenal další italský list Liberté.

Turecko hostilo Velkou cenu formule 1 poprvé v historii a místní tisk po závodě v Istanbulu nešetřil superlativy. "Turecko vyhrálo," uvedl Cumhuriyet. "Turecko bezvadně obstálo ve zkoušce formule jedna," dodal Hürriyet.

Finský pilot Kimmi Räikkönen projíždí jako první cílem historicky první turecké Grand Prix.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž