Špatný rok může Buttonovi zničit kariéru

L e C a s t e l l e t - Testovací jezdec Toyoty Allan McNish je toho názoru, že špatná sezóna za volantem Benettonu může jednadvacetiletému britskému pilotu Jensonovi Buttonovi poškodit zdárně se rozbíhající kariéru, protože je podle něj v jezdecky nejdůležitějších letech. McNisch tak zopakoval mínění několika dalších odborníků, kteří říkají, že pokud budou Benettony jezdit tak špatně, jak to zatím vypadá, může to Buttonovi velmi ublížit. "U mladých jezdců je důležité, aby měli dobrý vůz. Myslím si, že letos je to na Jensonovi dobře vidět. Je to podle mého názoru nadějný jezdec, který vloni udělal mnohem víc, než se čekalo a zaslouží si lepší tým.

 Když se totiž solidně rozjedete a hrozí vám najednou v kariéře stagnace, ztrácíte konkurenceschopnost a máte vůbec špatný rok. A abyste takovou situaci zvládli, potřebujete životní zkušenosti," řekl McNish.

Dvaatřicetiletý britský pilot dodal, že na Benettonu není letos vidět znatelný pokrok, a to může Buttonovi velmi uškodit.

"Když je vám kolem těch dvaceti, dost těžko se po tak mizerném roce vracíte zpátky. V tom je právě rozdíl mezi mladým a zkušeným jezdcem. Vidím to sám na sobě. Oproti době, když mi bylo těch dvacet, nejsem vůbec lepší ani rychlejší, ale jsem daleko vyrovnanější. Vím totiž, kam mířím a přesně si uvědomuji, co dělám, víc si věřím," řekl Allan McNish.

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž