Schumacher hltá šampaňské

Schumacher hltá šampaňské - Michel Schumacher hltá vítězné doušky šampaňského | foto: Reuters

Schumacher - pilot z jiného světa

Spa-Francorchamps - Michael Schumacher v neděli ve Spa opět přinutil italský tisk, aby vymýšlel nové superlativy a přívlastky, které by dostatečně vystihly jeho vítězné tažení mistrovstvím světa vozů formule 1. Německý pilot desátým vítězstvím v sezoně zlomil další historický rekord. Odezva na jihu Evropy byla očekávaná: tentokrát se o Schumacherovi píše jako o diktátorovi nebo o člověku z Marsu. "Už neexistují výrazy, kterými by bylo možné popsat Schumacherovy výkony," postěžoval si naoko list Gazzetta dello Sport.

"Je obtížné objevovat nová slova, abychom mohli dostatečně vylíčit Schumacherovu nadvládu ve formuli 1," tvářila se být v koncích i La Repubblica. Přece však našla řešení. "V této sezoně mohou neuvěřitelnou sérii rekordů vystihnout jen statistiky a data. Jen tak lze pochopit, jakou moc Ferrari ve formuli 1 má."

Gazzettě dello Sport se vhodné výrazy přece jen podařilo nalézt, když projev mistra světa na belgickém okruhu přirovnala k počínání "diktátora, který svým soupeřům nedal ani trochu prostoru." List zároveň konstatoval, že obrovský podíl na úspěších nese jeho vůz, který mu prakticky nikdy nečiní problémy. "Schumacher předvedl svůj nejlepší závod sezony, ale taková show by se mu bez perfektního ferrari nepodařila," dodal list.

Za člověka z Marsu, který už v mistrovství světa soutěží jen sám proti sobě, označil Schumachera deník Corriere della Sera. Diváci ve Spa pak podle listu měli možnost sledovat další monolog rudých vozů, výstavní galerii Ferrari se Schumacherem na špici. "Kdyby snad Schumi během závodu vystoupil a dal si hamburger, stejně by vyhrál," napsal deník.

Stáj Ferrari v Belgii potvrdila svoji suverenitu; zbytku startovního pole podle médií v současnosti nezbývá než jet vlastní šampionát o třetí místo. Ve Spa jej vybojoval Kolumbijec Juan Pablo Montoya na voze Williams. "Montoya při nejlepší vůli
nemohl proti vozům z jiného světa uspět. Převaha Ferrari je ohromující," napsal deník Corriere dello Sport.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž