Safety car připravil Toyotu o body

Spielberg - Podruhé v řadě viděly na A1-Ringu oba vozy Toyota cílovou čáru. V nervy drásající velké ceně měl jednu chvíli Mika Salo šanci bojovat o body, ale kvůli špatnému načasování zastávek v boxech musela Finovi stačit osmá příčka. Jezdec je i tak spokojen, že znovu dojel do cíle. "Dokud nevyjel na trať safety, byl to dobrý závod. My jsme pak udělali chybu s tankováním a výměnou pneumatik. To jsou právě ty věci, které se letos budeme učit. Po té mě brzdila auta se ztrátou jednoho kola a já tak ztratil kontakt se skupinou vozů přede mnou. I tak je další úspěšně dokončený závod obou monopostů velmi pozitivní věcí," řekl Mika Salo.

Allan McNish dojel s druhou Toyotou pouze 0,2 vteřiny za svým finským stájovým kolegou na devátém místě. Také Skota potěšila úroveň výkonů japonské stáje. Pokud by prý nebyl závod zbržděn žlutou fází, měl podle něho tým na bodovaná místa.

"Celkově vzato to byl pro nás dobrý a silný závod. Vyjetí safety caru na trať nás zasáhlo mnohem více než ostatní, ale vůz jel jinak výborně a po prvních ne příliš povedených pěti kolech se mi podařilo zajet slušné časy. Jak pro mě, tak náš monopost bylo dobře, že jsem závod dojel," sdělil Allan McNish.

„Opět celý tým udělal obrovský kus práce. Znovu jsme ukázali naši spolehlivost, neměli jsme žádný vážnější problém. Safety car nám zničil celou závodní strategii a věřím, že za jiných okolností bychom měli obě auta na bodovaných místech. S každým další závodem roste naše konkurenceschopnost, takže se domnívám, že jsme vážně na správné cestě," dodal šéf týmu Ove Andersson.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž