Rossi už trénuje na Britskou rallye

  • 2
Imperia - Na štěrkových cestách italské riviéry absolvoval světový šampion v královské motocyklové třídě MotoGP Valentino Rossi testovací jízdy před svým debutem v automobilové soutěži. Třiadvacetiletá hvězda pojede v polovině listopadu závěrečný díl mistrovství světa Britskou rallye s vozem Peugeot 206 WRC. "Je to pro mě fantastická příležitost, protože rallye je po motorkách mou druhou velkou vášní," řekl agentuře Reuters Rossi.Rossiho výhra č. 50Britskou rallye pojede i expilot F1 BlundellRossiho těšení na Britskou rallye

Jeho navigátorem byl krajan Carlo Cassina. "Kilometry, které jsem dneska najel, mi umožnily zvyknout si na auto a na komunikaci se spolujezdcem. Jelo se mi velmi dobře a měl jsem stejné pocity jako na motorce při projíždění zatáček a práci s plynem. Zato brzdění je hodně odlišné," prozradil své poznatky italský jezdec, který dokázal v šampionátu silničních motocyklů vyhrát už všechny tři kubatury.

Před startem v Britské rallye čeká Rossiho ještě dvoudenní test přímo v dějišti závodu ve velšských lesích. Zatímco na motocyklu letošním závodům dominoval, v autě si žádné ambice nedělá. "Rozhodně nepojedu od začátku naplno. Na prvenství v rallye mám asi takovou šanci jako na vítězství na fotbalovém mistrovství světa. Chci hlavně dojet," prohlásil Rossi.

Populárního závodníka lákají také do formule 1, odkud nedávno dostal nabídku na testování z týmu BAR. Rossiho však královská třída automobilového sportu příliš nezajímá. "Kdybych někdy měl možnost, tak se projedu. Ale není to můj šálek kávy. Do roku 1997 jsem formuli sledoval, ale teď už se na ni nekoukám ani v televizi," vykládal Rossi.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž