Nico Rosberg z Mercedesu

Nico Rosberg z Mercedesu | foto: AP

Rosberg chtěl úspěch v triatlonu, pořadatelé ho však diskvalifikovali

  • 0
Německý jezdec Nico Rosberg chtěl potvrdit skvělou kondici jezdců formule 1, a vyzkoušel v rakouském Kitzbühelu triatlon. Za vítězem nebyl daleko, ale pořadatelé ho po proběhnutí cílem diskvalifikovali.

Trať 1,5 km plavání, 40 kilometrů jízdy na kole a 10 km běhu zvládl Rosberg v čase 2:07:23, čímž zaostal za vítězem elitní kategorie Britem Stuartem Hayesem jen o necelou čtvrthodinu.

Důvod diskvalifikace byl hned zřejmý, syn bývalého mistra světa Kekeho si v depu příliš rychle sundal cyklistickou přilbu. "Při závodě formule 1 si taky nemůže sundat helmu v předposledním kole," neměl se sportovní celebritou slitování hlavní rozhodčí Franz Peer.

Pětadvacetiletý pilot stáje Mercedes prokázal, že mu sezení za volantem nebrání v tom mít výtečnou kondici. "Byl to skvělý závod, velmi těžký, ale užil jsem si ho. V posledních pěti kilometrech už jsem neměl vůbec žádnou energii," přiznal po svém premiérovém startu v tomto náročném sportu.

V duelu na dálku dokonce Rosberg o sedm minut porazil i motoristického konkurenta Jensona Buttona, jenž se jiného triatlonového závodu zúčastnil minulý týden v Londýně.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž