Ron Dennis věří, že se Häkkinen vrátí

  • 3
Londýn - "Mika Häkkinen ještě neodchází," říká šéf McLarenu Ron Dennis. Hlava McLarenu již poněkolikáté zdůraznila, že jejich jednička posledních let si pouze bere na rok pauzu a v žádném případě se nevzdává kariéry. "Prostě si chce oddechnout od sportu a já ho plně chápu. Ten, kdo by v tom viděl něco jiného, nemá všech pět pohromadě," hájil Fina Dennis. Po Häkkinenově oznámení se objevily hlasy, že pauza je jen zástěrkou pro odchod už pomalého dvojnásobného mistra světa.

"Zcela ho podporuji v tom, co udělal a jen čas ukáže, zda jeho rozhodnutí bylo správné či nikoli," pokračoval Dennis.

Häkkinen zvítězil minulý týden při Velké ceně Spojených států amerických a odmítl doměnku, že si svůj roční odchod rozmyslí. "Mé rozhodnutí je definitivní, vrátit se však rozhodně chci. Doufám, že budu mít možnost," uvedl.

Na stejné vlně s Ronem Dennisem je i sportovní ředitel BMW Norbert Haug: "Mika si chce vzít pauzu. Má na to nárok. Jezdí deset let a ani chvíli si neodpočinul. Je to jeho rozhodnutí a my ho v tom podporujeme."

Häkkinena v McLarenu nahradí jeho mladý krajan Kimi Räikkönen. Očekává se, že "létající Fin" se vrátí v roce 2003, ale smlouvu na rok 2003 Häkkinen nemá. Jde jen o slovní dohodu s Dennisem. Takže se nechme překvapit.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž