Padesát vítězství slavil i Bridgestone

Magny Cours - Michael Schumacher, jenž ve Francii oslavil padesáté vítězství a šesté v této sezoně, nebyl jediný, kdo měl na okruhu v Magny-Cours důvody k velkým oslavám. Padesáté vítězství v historii, od vstupu do formule jedna v roce 1997, oslavila pneumatikářská firma Bridgestone. "Byl to velký den pro všechny u Bridgestone, když Michael Schumacher vjel do cíle jako 50. vítěz grand prix s našimi pneumatikami," řekl jeden z vrcholných představitelů Bridgestone Hiroshi Yasukawa.

Pro japonského dodavatele to bylo příjemné pokračování víkendu, v němž oznámil, že v F1 jednoznačně zůstává i pro příští sezony.

"Samozřejmě gratulujeme Michaelovi k vítězství, ale děkujeme všem sedmi jezdcům, kteří dokázali na našich pneumatikách ve velkých cenách triumfovat. Všichni nám velmi pomohli dosáhnout našich náročných cílů. I přes to si myslíme, že jsme teprve na startu a budeme pokračovat v tvrdé práci, abychom mohli brzy oslavit jubilejní sté vítězství," dodal Yasukawa.

V Magny-Cours představili jak Bridgestone, tak Michelin nové pneumatiky, v závodě se však jako  odolnější ukázaly japonské výrobky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž