Minardi představilo testovacího jezdce

Mugello - K testujícím týmům se poprvé tento rok připojil i tým Minardi. Největší událostí prvního dne bylo pro stáj představení oficiálního testovacího jezdce stáje, dvaadvacetiletého Nizozemce Christijana Alberse. Ten se podle časů jednotlivých jízd adaptoval velmi dobře a na okruhu ho vedení stáje ponechalo 22 kol. Pilot, který minulý rok jezdil za juniorskou stáj Minardi formuli 3000 byl v Mugellu poprvé, a tak než se posadil do formule 1, projel si trať jednou v cestovním voze.

"Mugello je skvělý okruh s množstvím rozdílných zatáček. Výkon F1 je úžasný, ale brzdy jsou nuevěřitelné. Sto metrů před zatáčkou začnete brzdit a ze šestého rychlostního stupně se bez problémů dostanete až na druhý," doslova zářil Albers.

Na malebném okruhu Mugello poblíž Florencie se technici týmu pokoušejí co nejlépe zvládnout nové  technické předpisy, aby stáj pro Velkou cenu Španělska využila všech echnických možností, které pravidla FIA nabízejí. Albers se ihned zapojil do programu zdokonalování softwaru systému konroly trakce.

"Pracovali jsme na kontrole prokluzu a také jsme trochu změnili nastavení šasi. Získali jsme vteřinu na jedno kolo," vysvětlil novivářům Albers.

A jak byl mladík spokojený s prací v týmu formule 1? "Je to pro mě obrovská zkušenost. Testování mě opravdu bavilo a doufám, že v budoucnu budu pozván k dalším jízdám," nadšeně hodnotil Nizozemec.

Okruh v Mugellu byl otevřen pro týmy až odpoledne ,a proto byla většina práce provedena mimo trať. "Dovolili jsme Christianovi, aby se aklimatizoval ve stáji a poté ho vyslali na trať. Odvedl velký kus práce a stejně jako pro něj i pro nás to byla velká zkušenost. Přispěl k tomu, že dnešní den můžeme považovat za úspěšný," uzavřel sportovní ředitel Minardi Rupert Manwaring.

Středeční časy  z Mugella:
1. Luca Badoer –               Ferrari – 1:24.667 - 58 absolvovaných kol
2: Rubens Barrichello –     Ferrari – 1:25.038 - 68
3: Nick Heidfeld –              Sauber – 1:25.566 - 58
4: Christijan Albers –        Minardi – 1:31.446 - 27
5: Tarso Marques -           Minardi -  ujel pouze 1 kolo

Vůz stáje Minardi pro sezonu 2001


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž