Minardi bylo v trénincích v normálu

Silverstone - Nejlepší časy, které oba jezdci Minardi, Fernando Alonso a Tarso Marques pátečním tréninku zajeli, byly jen o dvě vteřiny pomalejší než čas loňského vítěze měřeného tréninku. To dokazuje, jakého pokroku za posledních 12 měsíců formule 1 dosáhla, protože Minardi v pátek skončila na 20 a 22. místě. "Zkoušeli jsme řadu různých nastavení, která nám přinesla pár dobrých výsledků. Snažili jsme se zajet co nejvíce kola na konci mám pocit, že jsme byli úspěšní. Uvidíme, jaké výsledky nám to přinese v sobotu. Myslím, že jsme už na hranicích možností našeho vozu," řekl Alonso.
Oba jezdci měli v pátek smyk způsobený drobnými sprškami, kterými je Silverstone pověstné. Alonso i Marques také testovali nové pneumatiky, které dostali od Michelinu.

"Dnes jsem se snažili vyzkoušet zcela nové nastavení, což se projevilo zlepšenými jízdními vlastnostmi vozu. Když jsem chtěl zajet nejrychlejší okruh, špatně jsem zařadil šestku a tím jsem ztratil celé kolo. Dopoledne jsem měl problémy se  zadními tlumiči, což mě také stálo něco času. Věřím, že se v sobotu můžu ještě zlepšit," uvedl Marques.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž