Mansell usedne opět do formule

Donnington - Bývalý britský pilot formule jedna a šampion z roku 1992 Nigel Mansell se opět sveze v monopostu F1. V úterý totiž bude na okruhu v Donningtonu řídit dvousedadlové Minardi. Mansell bude dělat řidiče týmovému šéfovi Paulo Stoddardovi a spolu s jezdci týmu F3000 Minardi sveze v rámci tak zvaného Dne hromů po okruhu několik dalších lidí. Od té doby, co letos v zimě koupil stáj Minardi, se Paul Stoddart snaží formuli přiblížit co nejvíce fanouškům a chce v této činnosti pokračovat.

"Často slyším od fanoušků stížnosti na to, že je pro ně zákulisí formule jedna nedostižitelné. Cílem Dne hromů v Donningtonu je dostat naši stáj blíž lidem a nás těší, když můžeme fanouškům ukázat, jak to v naší stáji chodí," uvedl Stoddart.

"Nigel je mezi britskými fandy stále velmi populární a jsme poctěni tím, že souhlasil s tím, že bude jeden z našich dvousedadlových speciálů řídit. Jsme přesvědčen, že jeho účast, jak na trati, tak i mimo ní, se postará o velký úspěch celé akce," dodal majitel Minardi.

Původně měl Stoddart jeden dvousedadlový vůz formule jedna, ale nyní jejich flotilu rozšířil již na čtyři, které zájemce svezou vždy pět okruhů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž