Pilot stáje Jordan Jarno Trulli

Pilot stáje Jordan Jarno Trulli po vítězném tréninku na okruhu v Sepangu. | foto: Reuters

Jordanu bodovali oba jezdci

Imola - U Jordanu po závodě v Imole vládla spokojenost - letos poprvé se oba jeho jezdci ocitli na bodovaných pozicích. Jarno Trulli dojel pátý a jeho stájový kolega Heinz - Harald Frentzen skončil o příčku níž. Trulli se po závodě nechal slyšet, že se velká cena nevyvíjela příliš podle jeho představ. "Všechno bylo dobré do první zastávky v boxech. Pak jsem měl velmi velké problémy s druhou sadou pneumatik. Vozidlo se špatně ovládalo, a když se Montoya dostal přede mě, dokázal později brzdit a lépe akcelerovat než já.

S tím jsem nemohl nic udělat. Dělal jsem všechno, co se dalo, ale propadl jsem se o dvě místa. Vůz se choval divně až do druhé zastávky v boxech, kde jsem dostal dobrou sadu pneumatik a byl schopen opět začít bojovat. Dva body nepovažuji za špatný výsledek. Po zklamání v Brazílii jsem spokojen," uvedl Trulli.

"Ale kdybych bylo všechno v pořádku po celý závod, jsem přesvědčen, že bych dokázal ještě víc," dodal Ital. Poté, co musel jet na startu velmi opatrně, zajel Frentzen poměrně solidní závod. Sám si však myslí, že do závodu ve Španělsku by se měl zlepšit. "Zisk bodu za šesté místo je do určité míry potěšující, ale abych byl spokojený, musím jít dál a svůj výkon ještě zlepšit," řekl.

"Na startu jsem musel dramaticky manévrovat a poté, co se závod ustáli, musel jsme pustit z hlavy původní týmovou strategii. Auto jelo dobře, všechny jeho části fungovaly optimálně, ale to, co jsem ztratil na startu, jsem už nedohnal. Ale upřímně řečeno, dnes jsme na Williamsy neměli a Ralf si vítězství zasloužil," dodal Frentzen.

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž