Jednání Verstappena s Jordanem ztroskotala

  • 1
Londýn - Nizozemský pilot formule 1 Jos Verstappen se po mnohatýdenním vyjednávání nedohodl se stájí Jordan na spolupráci a v nadcházející sezoně bude v šampionátu pravděpodobně chybět. Naděje na poslední volné místo pro letošní mistrovství světa si tak mohou dělat Němec Nick Heidfeld či Britové Alan McNish a Ralph Firman, který pilotoval žlutý vůz vloni.

Verstappen a jeho management údajně nabízeli šéfovi týmu Eddiemu Jordanovi spolu s jezdeckým uměním finanční injekci osm milionů eur, k dohodě však nedošlo, obě strany si vyhrožovaly ultimáty a rozdíly v představách o podmínkách se ukázaly jako nepřekonatelné.

"Ukončili jsme jednání, protože jsme nespatřovali žádnou šanci na úspěšnou spolupráci," nechal se Verstappen slyšet na své internetové stránce.

Jednatřicetiletý Verstappen do světa MS naskočil v roce 1994, kdy kryl v Bennetonu záda Michaelu Schumacherovi v cestě za prvním titulem. Pak vystřídal týmy Simtek, Arrows, Tyrrell, Stewart a po pauze v roce 1999 znovu Arrows. Vloni jej vyměnil za Minardi, ale v slabém týmu nebodoval.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž