Jaká byla GP Brazílie? Prý zbytečná....

  • 2
Sao Paulu - Zbytečný závod, i tak se píše o posledním dílu seriálu mistrovství světa formule 1 v brazilském Sao Paulu. O dalším titulu Němce Michaela Schumachera s Ferrari bylo dávno rozhodnuto, z triumfu se radoval Kolumbijec Juan Pablo Montoya. "A přímo v Barrichelově obýváku," píše Gazzetta dello Sport.

Zdůrazňuje tak fakt, že kolumbijský pilot williamsu uspěl v Barrichelově vlasti.  "Ale jinak to byl závod bez energie. Co se mělo stát, už se dávno stalo," píše se dál v článku, jehož autor podotýká, že "Schumacher kvůli špatným pneumatikám skončil až sedmý".

Německý Kicker poznamenává, že stáji Williams, jejíž barvy Montoya hájil, se sezona hrubě nepovedla. "Montoyův triumf byl smířlivým koncem," napsal magazín v narážce na fakt, že Kolumbijec stáj opouští a příští rok bude jezdit s mclarenem.

"V úžasném finiši porazil svého budoucího spolujezdce Raikkönena," naznačil Kicker, kdo by se mohl stát týmovou jedničkou.  Britský Daily Telegraph kolumbijského pilota vynáší do nebes.

"Montoya ukázal svého génia," nadepsal zpravodaj listu svou reportáž z okruhu Interlagos. "Ukázal, proč o něj tolik McLaren stál a proč se ho Williams tolik vzpěčoval pustit," ocenil Daily Telegraph jezdce, který v celkovém pořadí šampionátu skončil až
pátý.

První muž Velké ceny Brazílie Pablo Montoya a druhý v cíli Kimi Raikkonen se radují na stupních vítězů.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž