Heidfeld musel odjet domů

Silverstone - Stáj Sauber poslala svého jezdce Nicka Heidfelda z testů na britském okruhu Silverstone na lékařská vyšetření. Německý mladík těžce havaroval v posledních minutách tréninku na Velkou cenu Kanady, když narazil do svodidel a těžce poškodil svůj Sauber C 20. Trénink byl vinou této nehody zastaven.V druhém kole závodu pak Heidfeld vinou Eddieho Irvinea vyjel z trati a podruhé během dvou dní tvrdě narazil do bariér.

Heidfeld v úterý ujel pouhá čtyři kola, když mu senzor motoru ukázal, že se má vrátit do boxů. Během opravy vozu se jezdci udělalo špatně a tým rozhodl, že se podrobí kompletnímu lékařskému vyšetření.

"Po závodě v Montrealu jsem věřil, že při testech ujedu více než ta čtyři kola. Ale tak už to prostě někdy chodí. Cítím se vcelku v pořádku, ale mám šílené bolesti hlavy. Takže raději projdu všemi vyšetřeními, abych se ujistil, že to není nic vážného. Kimi Raikkönen určitě náš testovací program zvládne," řekl Heidfeld.

"Měli jsme naplánované kompletní testy, takže je samozřejmě škoda, že Nick odpadl tak brzy. Jezdcova bezpečnost je však naší prioritou. Proto jsme se rozhodli, aby odjel do Německa a tam se podrobil celkovému lékařskému vyšetření," uvedl závodní inženýr týmu Sauber Remi Decorzant.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž