Frentzen byl potěšen výkonem vozu

Monza - Heinz-Harald Frentzen byl velmi potěšen výkonem vozu prost v dnešní kvalifikaci na Velkou cenu Itálie formule 1. Podle jeho slov je monopost mnohem rychlejší od závodu na Hungaroirngu, kdy se stal pilotem stáje. "Výsledek kvalifikace v Monze pro mě znamená více, než čtvrté místo, na které jsem dosáhl v Belgii," poznamenal Němec. "Ukázalo se jak velký krok dopředu jsme učinili za poslední týdny. Od včerejška jsem s autem téměř maximálně spokojený."

Přesto týmový kolega Tomáše Engeho věří, že může být ještě rychlejší a že jeho auto má dosud rezervy. "Stále se nám ještě nepodařilo zcela odstranit mírnou nedotáčivost. Proto věřím, že potenciál našeho vozu je o mnoho výš, než jsme dnes ukázali," vysvětlil Frentzen.

"Dokázali jsme, že jdeme správnou cestou a jsem velmi šťastný z dnešního výsledku," dodal.

Šéf týmu Alain Prost byl velmi spokojený s výkonem svého staršího svěřence. "Od pátku odvádí Heinz skvělou práci a jeho rychlost i postavení na startu jsou lepší, než jsme předpokládali. Využili jsme znalosti této trati z testování před několika měsíci."

Z dvacátého místa Tomáše Engeho nebyl Prost příliš nadšený, ale mladého pilota z ničeho nevinil. "Tomáš měl dnes hodně smůly. Po ránu, kdy vypověděl poslušnost motor, se v kvalifikaci objevily další dva mechanické problémy a to ho stálo lepší umístění," hodnotil čtyřnásobný mistr světa.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon