Francouzský ministr chce F1 udržet

Paříž - Velká cena Francie formule 1 by se mohla jet i příštím roce, přestože organizátoři v pátek oznámili, že nemají na její uspořádání peníze. Ministr sportu Jean-Francois Lamour dnes řekl, že jejich prohlášení o zrušení závodu bylo unáhlené. Zároveň vyzval představitele francouzského automobilového sportu, aby přesvědčili mezinárodní federaci FIA, že Magny Cours má v kalendáři pro rok 2004 zůstat.

Francouzská Grand Prix skončila už podruhé za sebou ve ztrátě. Loni prodělali organizátoři 1,4 milionu eur, letos ztráta vzrostla na 4,5 milionu.

"Nejsme v takové finanční situaci, abychom šéfovi seriálu Berniemu Ecclestoneovi mohli dát potřebné záruky k uspořádání závodu," řekl listu Journal du Center Marcel Charmant, starosta městečka Niévre, u kterého okruh leží.

Bez závodu v Magny Cours by v kalendáři na příští sezonu figurovalo prozatím 17 Velkých cen. Kvůli finančním problémům v létě odřekli Grand Prix také v Montrealu, ale v minulých dnech kanadští pořadatelé oznámili, že se jim povedlo závod zachránit.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Formule 1