Formule 1 bude mít svůj časopis

Londýn - Marketingová organizace Formula One Management (FOM) oznámila, že začne vydávat svůj vlastní časopis věnující se F1. FOM totiž nedávno koupila od vydavatelství European Press oblíbený "Formula 1 Magazine" i jeho ročenku "Formula 1 Annual". Prvním úkolem FOM bude zajistit periodikům nového šéfredaktora. Dosavadní první muž a spolumajitel vydavatelství Tom Rubython totiž z tohoto postu odchází. V nejbližších měsících FOM přebuduje časopis jako oficiální magazín formule 1.

Obchodní strategie bude postavena na široké základně předplatitelů ve Velké Británii a v zámoří. Plánují se také další jazykové mutace. FOM chystá také vlastní internetovou divizi, neboť se ze serveru formula1.com stanou příští rok oficiální stránky této soutěže. Server zatím přerušil svoji činnost, poslední aktuální články publikoval 14. října.

„Šéfredaktor Tom Rubython vytvořil z "Formula 1 Magazine" silný a stabilní titul. Je škoda, že odchází a já mu chci popřát vše nejlepší. Jsem rád, že jsme tento titul zařadili do naší nabídky a jsme přesvědčeni o jeho budoucnosti," řekl boss F1 a šéf společnosti Formula One Management Bernie Ecclestone.

Kromě "Formula 1 Magazine" vychází řada specializovaných titulů věnovaných formuli jedna. Mezi patří například  "F1 Racing", který má také svoji českou mutaci


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž