Pilot F1 Fernando Alonso opouští nemocnici v Barceloně, kde byl tři dny...

Pilot F1 Fernando Alonso opouští nemocnici v Barceloně, kde byl tři dny hospitalizován po nehodě při předsezónním testování. | foto: Reuters

Alonso po nehodě vynechá úvodní Velkou cenu formule 1 v Melbourne

  • 5
Španělský pilot formule 1 Fernando Alonso není zřejmě po nedávné nehodě při testovacích jízdách v Barceloně stoprocentně fit. Nezúčastní se totiž zahajovací Velké ceny Austrálie v Melbourne, která se jede 15. března.

Dvojnásobný mistr světa utrpěl 22. února otřes mozku a strávil tři dny na pozorování v nemocnici. I když jsou lékaři s vývojem jeho rekonvalescence spokojeni, start v závodu v Melbourne mu nedoporučili.

Alonsa nahradí v monopostu McLarenu Dán Kevin Magnussen, který před touto sezonou musel španělské hvězdě přepustit místo a přesunul se do role náhradního a testovacího jezdce.

Obnovenou premiéru v barvách McLarenu by si měl Alonso odbýt v druhém závodu sezony 28. března v malajském Sepangu. Třiatřicetiletý vítěz 32 Velkých cen se před touto sezonou vrátil do britské stáje, za kterou závodil už v roce 2007, po pětiletém působení ve Ferrari.

„Lékaři doporučili Fernandovi co nejvíce omezit hrozbu dalšího možného otřesu. Jde o to minimalizovat možnost postkomočního syndromu, což je běžné při léčbě sportovců po otřesech,“ uvedl McLaren v prohlášení.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž