Ferrari si nenechalo úspěch vzít

Monte Carlo - Nový monopost Ferrari F2003 GA pokračuje ve spanilé jízdě a oba jezdci vyhráli i první část kvalifikace na Velkou cenu Monaka. Michael Schumacher tak pokračuje v cestě za svým snem, šestým vítězstvím na městském okruhu v Monte Carlu. „S dnešním časem jsem velmi spokojený, protože trať hodně klouzala a já byl hned druhý na řadě. Už od rána jsem měl dobře nastavený monopost, což mi samozřejmě hodně pomohlo. Tady v Monaku je vždy těžké něco tipovat, ale myslím si, že si můžeme být jistí svojí silou,“ sdělil Němec.

Podobně pozitivně vidí účinkování Ferrari na posledním městském okruhu v kalendáři F1 také Rubens Barrichello.“Dosažený výkon mě potěšil. Ráno nebylo auto až tak skvělé, ale pak jsme provedli pár změn a situace se radikálně změnila. Dnes bylo důležité být na špičce, abychom v sobotu mohli jet až ke konci závodního pole,“ uvedl Brazilec.

Šéf stáje Jean Todt dodal: „Výsledek prvního dne bych označil za pozitivní. Ráno jsme pracovali především na vhodné volbě pneumatik a lidé od Bridgestone udělali jako obvykle velký kus práce. Tady, snad ještě více než na jiných tratích, je klíčová dobrá volba strategie. A to se odvíjí už od úspěšné kvalifikace.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž