Dílny Jordanu na dlouho osiřely

Silverstone - Dílny stáje Jordan v blízkosti britského okruhu Silverstone byly tento týden o poznání tišší než v jinou dobu. Většina týmu se totiž z Austrálie, kde se konal úvodník podnik letošní sezony, nevracela domů, ale pokračovala v přípravách na další závod v zámoří. V Albert Parku měli technici velmi náročnou práci. V sobotu při kvalifikaci totiž Japonec Takuma Sato rozbil svůj Jordan EJ12 natolik, že na něm musel tým pracovat až do nedělní čtvrté hodiny ranní.

Kvůli Satově karambolu museli oba piloti Jordanu použít pro boj o startovní rošt jedno šasí. Protože se však ve druhé polovině hodinové kvalifikace na trať snesl hustý déšť, nedokázal Japonec splnil limit nutný pro kvalifikaci do závodu. Jury ho však do jeho prvního závodu nakonec pustila, ale musel stát na posledním místě startovního roštu.

Několik lidí z týmu se sice 27. února do Británie vrátilo, 27 jejich kolegů včetně mechaniků, inženýrů a informatiků mělo pětidenní dovolenou v thajském Phuketu asi 600 km od hlavního města Bankoku. Pak se vydali do Sepangu připravit vozy a jezdce na blížící se Velkou cenu Malajsie, kde jim náročná práce začíná nanovo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž