Corinna Schumacherová v roce 2014.

Corinna Schumacherová v roce 2014. | foto: Reuters

Schumacherova manželka po letech mlčení: Michael je jiný, ale je tu

  • 151
Po téměř osmi letech je to první oficiální vyjádření Corinny Schumacherové o aktuálním stavu jejího manžela Michaela. „Je jiný, ale je tu.“ Ta slova jsou součástí dokumentu Schumacher, který už příští středu 15. září uvede streamovací služba Netflix.

Jeho zveřejnění se oddálilo, nicméně jde o první snímek, který má poodhalit „současného“ Michaela Schumachera, neboť filmaři dostali svolení od jeho manželky.

Ta jinak soukromí a informace o sedminásobném mistru světa, který v prosinci 2013 utrpěl po pádu na lyžích vážné poranění hlavy, střeží.

Schumacher je po nehodě na lyžích v kritickém stavu v kómatu

Soukromí je soukromé, jak vždycky říkal. Michael nás vždy chránil před publicitou a nyní my chráníme Michaela. Je pro mě velmi důležité, aby si mohl i nadále užívat svůj soukromý život,“ citovala z dokumentu Corinnu Schumacherovou agentura Reuters.

Po pádu byl Schumacher nejprve půl roku hospitalizován v nemocnici v Grenoblu, následně převezen na kliniku ve Švýcarsku a poté do jeho vily na břehu Ženevského jezera, jejíž část rodina předělala na rehabilitační centrum.

„Žijeme spolu doma. Děláme terapii, snažíme se o vše, co je v našich silách, aby byl na tom Michael lépe a aby se cítil dobře. A aby stále cítil naši rodinu a pouto,“ uvedla Schumacherová.

Jejímu manželovi je 52 let, jejich syn Mick kráčí v otcových šlépějích, neboť i on závodí v F1. Dcera Gina-Maria je zase stejně jako její matka úspěšná jezdkyně na koních.

Michael Schumacher v roce 2012.

„Michael se chová jinak, ale je tu. Každý den mi ukazuje, jak silný je. A my všichni kolem něj dál budeme dělat všechno, co jen půjde. Snažíme se zůstat pevnou rodinou, tak jak to Michael měl a stále má rád. Zkrátka snažíme se dál žít naše životy.“

Prozradí Corinna ve středečním dokumentu ještě něco víc?

27. října 2015


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž