Byl to bláznivý závod, říká Montoya

Silverstone - Michael Schumacher může předčasně ukončit boj o mistrovský titul, pokud se mu za čtrnáct dní v Magny Cours podaří zvítězit a zároveň Barrichello neskončí do čtvrtého a Montoya do třetího místa. Jestliže tak Velká cena Francie dopadne, bude německý pilot korunován mistrem světa nejrychleji v historii."Skutečně mohu už po příštím závodu být mistrem světa?" divil se otázkám novinářům na toto téma vítěz. "Já ani nevím, já jsem své body ještě nepočítal," odvětil. Vedle sedí Montoya však reagoval pohotově. "Vždyť to ani nemusíš počítat, máš to v kapse už dávno," usmíval se Kolumbijec. "Uvidíme," dodal Schumacher.

Rekord v tomto směru zatím drží Brit Nigel Mansell, který před deseti lety rozhodl šampionát ve svůj prospěch po jedenácti závodech. Tehdy však kalendář MS zahrnoval o jednu Velkou cenu méně než dnes.

Při dnešní Velké ceně Británie si Montoya po startu udržel první místo, ale těsně za něj se zavěsil Michael Schumacher, následován svým bratrem Ralfem. Barrichello se rychle tlačil dopředu a už v pátém kole byl desátý. Na tiskové konferenci si Montoya postěžoval na počasí. "Byl to dost bláznivý závod," prohlásil.

"Také proto jsem velmi rád, že jsem dokázal i v takovém počasí vyhrát," vystřídal Montoyu v odpovědi opět Schumacher. "Často tady nevyhrávám, navíc jsem déšť nečekal," přiznal německý pilot. "Ale opět rozhodlo auto a dobrý výběr pneumatik," doplnil.

Barrichello byl v cíli s druhou pozicí velmi spokojen. "Hlavně proto, že jsem dnes na trati zažil několik situací, které zaváněly nehodou. Ve vysoké rychlosti mi auto několikrát tancovalo, navíc jsme pořád měnili pneumatiky a tím se měnily i
vlastnosti vozu," specifikoval své potíže Barrichello.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž