Bude Ralf Schumacher sloužit Montoyovi?

  • 6
Hockenheim - Jezdci Williamsu F1 se nemají ani trochu v lásce. Ralf Schumacher bojuje s Juanem Pablem Montoyou nejen na trati, ale slovně i mimo ni. Situace v šampionátu ale může způsobit, že bude, ať chce nebo nechce, dělat kolumbijskému rychlíkovi nosiče vody. Stáj Williams možná v závěru mistrovství světa formule 1 vsadí všechno na Montoyu. Mladší Schumacher by mu prý mohl pomoci získat titul poté, co sám ztratí i teoretickou šanci.

Týmovou strategii pravidla od letošní sezony zakazují, ale nenápadné popostrkování jednoho z pilotů se v podstatě nedá dokázat. Kolumbijský pilot se po vítězství na Hockenheimringu přiblížil na rozdíl šesti bodů vedoucímu jezdci šampionátu
Michaelu Schumacherovi a má velkou šanci jej z trůnu sesadit. Naopak vyhlídky druhého pilota Williamsu a Schumacherova mladšího bratra Ralfa klesly po nehodě na minimum.

"Naše dohoda s oběma je jasná a oni ji akceptují," prohlásil neurčitě technický ředitel Williamsu Patrick Head. Ralf nyní ztrácí na čtvrtém místě na Kolumbijce dvanáct bodů.

"Musíme si sednout a v klidu situaci vyhodnotit," uvedl opatrně Mario Theissen, sportovní šéf automobilky BMW, jež dodává Williamsu motory. "Ralf má pořád šanci. Situace se může bleskově změnit, podívejte se na Michaela Schumachera," poukázal na defekt, který mistra světa v závěru německé Grand Prix odsunul z druhého místa na sedmé. "Zbývají ještě čtyři závod, nikoho nemůžeme odepsat," tvrdí Theissen.

Ralf Schumacher měl však po nešťastné kolizi před první zatáčkou hned po startu jasno. "Mistrovství pro mě skončilo," zhodnotil své vyhlídky ve zbytku seriálu.

Juan Pablo Montoya i v Suzuce dokazoval, že mu pózování pro fotografy není cizí.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž