Robert Kubica

Robert Kubica | foto: AP

Bude ještě závodit? Kubica nestihne ani sezonu 2012

  • 4
Alespoň její začátek. Polský jezdec formule 1 to potvrdil na stránkách týmu Lotus Renault, který s ním však nadále počítá. Šestadvacetiletý závodník se stále plně nezotavil z vážné nehody při regionální italské rallye Ronde di Andora rallye, kdy do jeho vozu Fabia pronikla poškozená svodidla.

Je to už víc než devět měsíců, co Robert Kubica velmi vážně havaroval. Lékaři z vypětím všech sil a znalostí zachraňovali jeho pravou ruku. V nemocnici strávil dva měsíce a podrobil se pěti operacím, aby byla obnovena funkce předloktí a svalů v lokti. Hybnost ruky však stále není stoprocentní.

"Sice jsem pracoval velmi tvrdě, ale nejsem připraven. Bylo to těžké, nicméně zcela rozumné rozhodnutí," uvedl Kubica na stránkách týmu. "Tým se musí připravit na novou sezonu a další prodlužování čekání by nebylo správné," dodal.

Vedení stáje dál počítá s ruským jezdcem Vitalijem Petrovem, který s sebou přináší nemalý balík financí. Více než 30 milion dolarů. Peníze rozhodnou také o pozici druhého pilota.

Robert Kubica je převážen do nemocnice.
Největší vliv na sezonu formule 1 měla havárie, která se stala měsíc před jejím...

Pokud sežene dostatek peněz, bude jezdcem číslo dvě nadále Bruno Senna z Brazílie, pokud ne, tým nasadí nepochybně talentovanějšího a úspěšnějšího Romaina Grosjeana, který letos ovládl ceněnou sérii GP2.

Nová sezona formule 1 odstartuje únorovým testováním ve Španělsku, první Velká cena roku 2012 je na programu 18. března v Melbourne.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž