Milan Fridrich se musel v prvním finále sklonit před gólmanem Marcelem Suchánkem i celým týmem Vítkovic

Milan Fridrich se musel v prvním finále sklonit před gólmanem Marcelem Suchánkem i celým týmem Vítkovic | foto: Martin Flousek, www.xflorbal.xf.cz

Vyhořeli jsme. Takhle se finále nehraje, láteřil po debaklu kapitán Střešovic

  • 1
Byl zklamaný. Jestliže loni jeho týmu uštědřily Vítkovice facku v podobě celkové finálové porážky, letos souboj o titul začaly florbalisté Střešovic ještě hůře. Debakl 1:8 patří k nejtěžším porážkám slavného klubu, týmu v úvodním finále nevyšlo téměř nic. "Takhle se finále hrát nemůže," lamentoval kapitán Střešovic Milan Fridrich.

Sám se ocitl v několika slibných šancích, ale ani jednou nebyl úspěšný. "Co jsem nedal já, je neskutečný," zlobil se na sebe Fridrich v rozhovoru pro Českou televizi.

Dvanáctinásobný mistr si v prvním finále proti obhájci titulu vytrpěl svou noční můru. Úvodní gól inkasoval už po 27 sekundách hry, rozhodující ztrátu pak nabral mezi 27. a 29. minutou, kdy inkasoval třikrát. Bylo po zápase.

"Takhle se finále hrát nedá. Čekali jsme, že do nás Vítkovice půjdou, ale my dělali chyby. Dneska nás Vítkovice přejely," uznal Fridrich.

Přiznal, že jeho parta se za celých 60 minut do zápasu vlastně ani nedostala. "Nedávali jsme branky. Oni hráli velmi jednoduše, prostě jsme na ně dneska neměli."

Své si vytrpěly především zadní řady. "Obrana nám hořela. Ale čekali jsme, že budeme produktivnější. Takhle se finále nehraje, my musíme dávat góly."

Pro druhé finále (dnes od 21 hodin v hale Sparty na Letné) bude vítěz základní části muset od základu změnit svou hru. "A musíme si věřit. Jestli jsme prohráli o gól nebo o sedm, to je celkem jedno. Začíná se znovu od nuly."