Ilustrační snímek - Otrokovice (modrá) - SSK Future

Ilustrační snímek - Otrokovice (modrá) - SSK Future | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Trenér otrokovických florbalistů souboj proti svým nezvládl

  • 0
Na poctivou přípravu bez zbytečných emocí vsadil trenér florbalistů Otrokovic Jan Holovka před domácím zápasem proti FBC Ostrava, kde ještě v minulé sezoně působil. Úspěch to však nepřineslo. Nováček extraligy podlehl úřadujícím vicemistrům 5:8.

"Není to špatný výsledek, zvlášť těch pět vstřelených branek, ale mohlo to být ještě daleko lepší. Doplatili jsme na neproměňování šancí," přiznal Holovka.

Skóre se v utkání vyvíjelo jako na houpačce. Nejprve vedla Ostrava 1:0 a 2:1, pak Otrokovice 3:2, znovu Ostrava 4:3, ale domácí Ťopek dokázal ještě do druhé přestávky srovnat. Až poslední třetinu hosté vyhráli 4:1.

"Odehráli jsme poměrně vyrovnaný zápas, po dvou třetinách jsme mohli i vést. Teprve pak rozhodly zkušenosti, které zatím v extralize nabíráme," říká otrokovický kouč.

Utkání proti Ostravě nebral nijak prestižně. "Motivací je pro mě každý zápas. Bylo zbytečné týmy nějak jitřit, proto jsem nevypsal nějakou prémii. Jen jsem provedl důkladný rozbor ostravského mužstva, svým klukům jsem řekl, jak kdo hraje, co na koho platí," poznamenal Holovka. "S ostravskými hráči jsem pak mluvil a chválili náš výkon," těšilo jej.

Otrokovicím patří s pěti body po pěti kolech devátá příčka ve dvanáctičlenné tabulce. "To je relativně dobré. Mrzí mě hlavně úvodní domácí prohra 4:5 s pražským Future, kde jsme byli lepší. Nehrajeme špatně, ale musíme zapracovat na zakončení," zdůrazňuje trenér.