VELKÉ ZKLAMÁNÍ. Ostravští florbalisté po porážce ve čtvrtém finálovém zápase popadali na zem. | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Skácel se proměnil z nahrávače na střelce bez nervů

  • 0
V základní části extraligy nasbíral Petr Skácel z FBC Ostrava ve 22 zápasech rekordní počet 43 asistencí. V úvodním duelu čtvrtfinále ale zazářil jako střelec. Skóroval ve vypjatých chvílích a hattrickem zařídil svému týmu první vítězství.

Už se zdálo, že florbalisté FBC ČPP Remedicum Ostrava první čtvrtfinálový duel s Mladou Boleslaví ztratí. Dvě minuty před koncem prohrávali o dvě branky.

Jenže v čase 58:46 se jim povedlo snížit a 15 vteřin před koncem Petr Skácel vyrovnal z trestného střílení.

A stejný hráč pak v prodloužení vstřelil svou třetí branku zápasu, čímž zajistil svému týmu vedení v sérii. "Já bych to trestné střílení jet nechtěl," přiznal kouč FBC Ostrava Aleš Tomášek. "Ve hře byl on a Honza Daniš. Nechal jsem je, ať se domluví. Petr to vzal na sebe a klobouk dolů, jak to zvládl."

A co na to hrdina Skácel? "Honza se moc nehlásil. Bylo patnáct vteřin do konce a jemu se nechtělo. Tak jsem to vzal na sebe," popisoval zkušený ostravský útočník, který má i zkušenosti z reprezentace.

"Říkal jsem si, že ať jsem to raději já, kdo to nedá, než aby to rozsekalo někoho mladého. Přece jen jsem starší."

Způsob zakončení jste měl promyšlený, nebo to byla momentální improvizace?
Už když jsem na to šel, věděl jsem, co chci dělat. Chtěl jsem to dát na forhend. Na tréninku jsem to zkoušel s naším brankářem Honzou Chrástem. Proti Korábovi z Mladé Boleslavi jsem už taky párkrát jel a přesně vím, co dělá. Nezměnil to a já to proměnil.

Petr Skácel (Ostrava) střílí gól

Dvě minuty před koncem jste prohrávali o dva góly. Věřil jste v obrat?
Upřímně? Ne. Ale měl bych říct, že jsem věřil... Byli jsme pod tlakem, nemohli jsme se dostat k jejich brance. Pomohla nám šťastná branka a pak tam začala lítat spousta střel. Boleslav už v základní části nad námi vedli 5:2 a my jí v závěru dali tři slepené góly. Možná si na nás nevěří.

Druhý zápas byl kvůli televiznímu přenosu naplánován na pondělní večer. Je to komplikace?
Není zrovna příjemné hrát kvůli televizi v osm večer nebo jako loni dopoledne. Nejsme profíci, kteří se nemusí věnovat ničemu jinému. Ale je to pro všechny stejné.