TADY HO MÁŠ. Soustředění vítkovického brankáře.

TADY HO MÁŠ. Soustředění vítkovického brankáře. | foto: Dan Materna, MAFRA

Semifinále s Boleslaví je pro florbalisty Vítkovic rok od roku těžší

  • 0
Obhájci titulu, florbalisté 1. SC WOOW Ostrava jsou krok od superfinále extraligy. V pátém semifinálovém utkání vyhráli v Mladé Boleslavi 2:1 v prodloužení a doma mohou celou sérii ukončit. Šestý duel se hraje už dnes od 20 hodin ve Sport centru Dubina v Ostravě.

"Ta výhra na hřišti soupeře je strašně důležitá," řekl vítkovický obránce Robin Žydel. "Bylo jasné, že kdo vyhraje, tak bude mít mečbol, bude psychicky nahoře, a to jsme teď my."

Žydel upozornil, že Vítkovičtí s Mladou Boleslaví odehráli v semifinále zatím pět zápasů a všechny skončily o gól. "Je to neskutečně vyrovnané, rozhodují maličkosti," podotkl. "A stejné to bude i v tom šestém zápase. Oba týmy mají svou kvalitu."

Vítkovičtí by měli mít psychicky navrch i proto, že s Mladou Boleslaví hrají o finále popáté a ještě nikdy s nimi nevypadli. Navíc v semifinálové sérii s Mladoboleslavskými doma ani jednou neprohráli, a to už je deset utkání.

"To ale v hlavách nemáme a ani mít nemůžeme," varuje Robin Žydel. "Mladá Boleslav je každým rokem silnější. Klidně tu nepříznivou sérii s námi může zlomit, ale to samozřejmě připustit nechceme. A ani nemůžeme."

Takže rok od roku je pro Vítkovice semifinálový souboj s Mladou Boleslaví těžší? "To je. Určitě," potvrzuje Robin Žydel. "V tom čtvrtečním zápase bude rozhodovat každá chyba."