Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: MAFRA

Je to pro nás dobrá škola, říká kladenský florbalový gólman Výtisk

  • 0
Patří mezi největší české brankářské talenty, ale ve florbalové extralize zatím prožívá s Kladnem těžké časy. Osmnáctiletý Jakub Výtisk výborným výkonem odvrátil ještě výraznější porážku, než ve skutečnosti byla. Nováček extraligy prohrál v Mladé Boleslavi 2:9. "Začátek sezony pro nás není šťastný," mrzí Výtiska.

Prožíváte horor?
Pro mě jako gólmana to horor není, ale pro tým ano. Věřím, že odteď budeme mít lehčí soupeře, než je Boleslav.

Vítkovice, Mladá Boleslav ani Otrokovice nebyly soupeři, nad kterými byste primárně měli získávat body, že?
Jasně, ale pro nás je to celkově dobrá škola. Jsme nováčci, z každého takového zápasu si musíme něco odnést a v dalším utkání být zase lepší.

Udělala vám radost alespoň cena pro nejlepšího kladenského hráče zápasu?
Potěšilo mě to, ale klidně bych to vyměnil za tři body pro tým. Začátek sezony pro nás není šťastný a už se potřebujeme chytit.

V čem zatím nejvíce zaostáváte?
Ve zkušenostech. Boleslav má navíc ještě spoustu reprezentantů, takže hráčská kvalita byla jednoznačně na její straně. Ale tím neříkám, že v budoucnu s Boleslaví nemůžeme hrát vyrovnané zápasy.

Podepsalo se na vás, že jste před týdnem doma proti Bohemians ztratili bod vteřinu před koncem třetí třetiny?
Bylo to strašně smolné utkání, ale neprohráli jsme si ho v poslední vteřině. Spíš celkově tím zápasem, který jsme mohli vyhrát naprosto s přehledem, ale dopadlo to blbě. Za týden doma hrajete se Spartou.

Bude to pro Kladno stěžejní zápas?
Přesně! Proti Spartě se konečně můžeme chytnout. Pro mě je to navíc vyšperkované tím, že jsem do Kladna přestoupil z Future, které se změnilo na Spartu. Pokud dostanu šanci, o motivaci budu mít postaráno.