Pražská bitva o finále je nerozhodná

Praha - Bitva o florbalového krále Prahy má za sebou hodně nesmiřitelnou první kapitolu.V semifinále extraligy mezi Tatranem Střešovice a SSK Future je po výsledcích 3:8 a 3:1 nerozhodný stav. Přestože Tatran je v pozici vítěze základní části a obhájce titulu, série nemá favorita. Hráči Future se totiž do svého slavnějšího rivala zakousli opravdu s vervou.

V prvním utkání v hale na Vinohradech se jim agresivita vyplatila, donutili Tatran chybovat a vysoko zvítězili. V neděli naopak na přehnanou bojovnost doplatili. Domácí Tatran díky třem využitým přesilovkám získal rozhodující náskok.

"Škoda těch vyloučení, ve hře pět na pět jsme byli lepší," posteskl si trenér Future David Zlatník. "Zdůrazňoval jsem nedisciplinovaným hráčům, aby si dali pozor. Nic naplat. Teď mi brečí do telefonu a omlouvají se."

Ovšem ani hráči Střešovic se přehnané agresivitě nevyhnuli. Těsně před koncem nedělního duelu dostal červenou kartu obránce Majer. Potrestán byl za kopnutí do protihráče, ke kterému došlo v ostré strkanici před brankářem Kafkou. Všemu předcházel nevybíravý zákrok hostujícího Lukeše, který srazil Kafkovi helmu.

"Lukeš je typ hráče – provokatéra, který neustále vytváří tlak na soupeře i rozhodčí," řekl k útočníkovi Future střešovický trenér Zdeněk Skružný. "Musíme se s takovým pojetím srovnat, protože i další zápasy budou v podobném duchu."

Ve třetím utkání série bude Skružný postrádat vyloučeného Majera. "Přitom právě hráče jako on bych potřeboval, Majer měří 190 centimetrů a umí si zjednat respekt."

Klíčovou postavou pražské série se stává Martin Lukeš, který do Future přešel z Havířova. V sobotu táhl tým k vítězství, dal dva góly a na jeden přihrál. V odvetě se neprosadil, naopak byl vyloučen v okamžiku, kdy Future hráli přesilovku. Za stavu 2:0 to byl jeden z rozhodujících momentů.