Momentka z utkání Pardubice - Mladá Boleslav

Momentka z utkání Pardubice - Mladá Boleslav | foto: Michal Klíma, MAFRA

Pardubičtí florbalisté chtějí v Lípě zvýšit šanci na play-off

  • 0
Když se pardubičtí florbalisté s Českou Lípou na palubovce srazili v půlce září, byl to již jejich třetí duel proti některému z nováčků letošního superligového ročníku. A taky - částečně i vinou druhého mače ve dvou dnech při florbalovém víkendu v aréně - ten nejtěžší, jak ukázal výsledek 7:5. V dnešní odvetě to bude pro pardubický Sokol možná ještě složitější. Česká Lípa totiž doma umí kousat.

„Tamní publikum je pověstné, a když k tomu navíc přičteme osobnosti Štěpána Slaného nebo Jaromíra Ekla, tak nás rozhodně nečeká jednoduchá bitva. Do České Lípy si ale jedeme pro tři body a já věřím, že se po pátku šance na premiérové play-off opět zvýší,“ uvedl pardubický forvard Radek Formánek.

Favoritem jeho mužstvo je, o tom žádná. I po čtrnácti odehraných kolech se drží na velmi slušné páté pozici, zatímco Česká Lípa je až čtrnáctá (se třináctibodovým odstupem). Pardubice si navíc naposledy vcelku v poklidu poradily s Ústím nad Labem (7:3), kdežto Severočeši schytali od Otrokovic ránu jak od špenátem posilněného Pepka Námořníka - prohráli 4:13.

Podle Formánka se Sokolu proti Ústí dařilo diktovat tempo hry.

„Do zápasu jsme však šli s pokorou, protože nám předchozí dvě utkání nevyšla. Za tři body jsme moc rádi, navíc jsme do kabiny vrátili vítězného ducha a potěšili naše fanoušky,“ sdělil florbalista.

Po nejbližším klání v České Lípě Pardubice čeká drsný trojboj doma s vedoucími Vítkovicemi (9. prosince), venku se druhou Mladou Boleslaví (15. prosince) a opět doma s obhájci titulu z Chodova, kteří jsou momentálně třetí (17. prosince).

„Tabulka se rozdělila na tři skupinky. První tři týmy, pak několik týmů od čtvrtého do osmého místa a zbytek. Doufám, že v té druhé skupině zůstaneme a osobně myslím, že letos můžeme reálně bojovat o čtvrtou příčku,“ řekl Formánek.