Momentka z florbalového duelu mezi Pardubicemi (červenočerná) a Mladou Boleslaví

Momentka z florbalového duelu mezi Pardubicemi (červenočerná) a Mladou Boleslaví | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Tatran a Brno. Pardubické florbalisty čeká perný víkend

  • 0
Zkříží zbraně s nejúspěšnějším týmem české historie, Tatranem Střešovice, a nebezpečným Brnem. S prvním florbalisté Sokola Pardubice už letos padli 4:9, se druhým 2:5.

Přesto Východočeši nemají před dvěma venkovními zápasy tak mizerné vyhlídky, jak by se na první pohled mohlo zdát. Tatran, který vede ligu, minule proti Bohemians zaváhal už počtvrté z posledních osmi utkání a šesté Brno nestačilo na téhož soupeře už dříve. Pardubice navíc v jiných sezonách ukázaly, že jsou v Brně schopny vyhrát.

Duel v Praze se hraje v pátek od 19 hodin, v Brně se Sokol představí v neděli od 17 hodin.

„Jsme odhodlaní a o body se porveme ze všech sil v každém dalším zápase. Víme, že nás s Tatranem ani Brnem nečeká nic jednoduchého, ale na druhou stranu nic nevzdáváme. Nemůžeme spoléhat jen na zápasy se soupeři ze spodnějších pater tabulky, musíme se snažit bodovat i proti těm silným,“ říká trenér Sokola Martin Czeczinkar v souvislosti s vrcholícím bojem o play-off.

V něm mají Pardubice na osmé příčce dvoubodový náskok na úhlavního konkurenta z Ostravy.

Do konce základní části zbývají pouhá čtyři kola, a aby to bylo náležitě pikantní, úplně na závěr se Východočeši střetnou právě s Ostravou.